Impressie

Museum Engelandvaarders

RAF Rescue of Engelandvaarders

Het museum in vogelvlucht

Een verhaal dat verteld moet worden

MUSEUM

Engelandvaarders

Het museum bevindt zich in een voormalige munitiebunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Batterij Noordwijk. Tijdens de Koude Oorlog werden kunstschatten van het Museum Volkenkunde in de bunker opgeslagen en van 2004 tot oktober 2014 was daar het Atlantikwall Museum Noordwijk gevestigd. Dat museum verhuisde in oktober 2014 naar een ruimere behuizing in hetzelfde bunkercomplex.

Tot de initiatiefnemers behoren Engelandvaarder Eddie Jonker en Jos Teunissen, bestuurslid van Erfgoed Leidschendam. Het museum is gerealiseerd met steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en het Nationaal Archief. Het werd in het eerste jaar door ruim 7000 mensen bezocht.

Steun van vrienden

Steun van vrienden, sponsoren en begunstigers is hiervoor van groot belang.

Aanvraag Scholen/Groepen bezoek

Voor scholen en groepen kunnen wij een speciaal groepsarrangement maken vanaf 10 personen. Het museum hanteert een rondleiding van max 25 – 30 personen per groep, indien de groep uit meerder personen bestaat kunnen we een alternatief bieden voor de groep die niet wordt rondgeleid.

Route

Informatie

Laatste

Nieuws

Agenda

Museum Engelandvaarders

In onze agenda vindt u een overzicht van de belangrijkste activiteiten in de komende maanden.