Je bent hier:

Dag van de Geschiedenis van Noordwijk

Museum Engelandvaarders doet mee aan de Dag van de Geschiedenis van Noordwijk

Heb jij interesse in geschiedenis en ben jij benieuwd naar de geschiedenis van Noordwijk of Noordwijkers? Heb jij altijd al meer willen weten over Engelandvaarders die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Noordijk naar Engeland gingen om te vechten tegen de Duitsers? Of wil je gewoon een leuk (en historisch verantwoord) dagje uit in eigen dorp?

Kom dan op zaterdag 19 november naar de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis! Deze dag staat geheel in het teken van de rijke historie van de gemeente Noordwijk, met daarbinnen de kernen Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk- Binnen en Noordwijk aan Zee. Diverse historische en culturele verenigingen hebben samen de handen ineengeslagen om een dagvullend programma te maken waarbij de geschiedenis van Noordwijk op een leuke en ludieke manier naar voren komt.

Na een gezamenlijke opening in de Oude Jeroenskerk, kunnen bezoekers op de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis verschillende activiteiten bezoeken waaronder het Museum Engelandvaarders. De Dag wordt afgesloten met een historische pubquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn!

Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:

10:00 – 11:00 uur: Opening in de Oude Jeroenskerk met de opening door burgemeester Verkleij en een spetterend optreden van een special act.

11:00 – 16:30 uur: Dagvullend programma met leuke en historisch verantwoorde activiteiten op verschillende lokaties in Noordwijk. In het Museum Engelandvaarders wordt door de experts Sierk Plantinga en Victor Laurentius lezingen gegeven over Engelandvaarders van en uit Noordwijk.

16:30 – 18:00 uur: Historische pubquiz met mooie prijzen! Test hier jouw kennis over de geschiedenis van de gemeente.

Koop hier een kaartje voor de hele dag en alle activiteiten:

DEMUZE.NL

Dag van de Noordwijkse Geschiedenis | De Muze

Heb jij interesse in geschiedenis en ben jij benieuwd naar de geschiedenis van jouw eigen straat