Dag van de Noordwijkse geschiedenis in Museum Engelandvaarders
Je bent hier:

Dag van de Noordwijkse Geschiedenis 2023

Op zaterdag 21 oktober 2023 vond voor de tweede keer de Dag van De Noordwijkse Geschiedenis plaats. Op deze dag werd de historie van de gemeente Noordwijk dichterbij gebracht door openstelling van musea, historisch erfgoed en vooral door het vertellen van verhalen. Hierbij lag de nadruk op de jeugd. 

Ook Museum Engelandvaarders nam aan deze dag deel. Om 11.00 en 13.00 uur hielden Sierk Plantinga en Maurits Huijbrechtse een presentatie over de Engelandvaarders, met speciale aandacht voor de Noordwijkse Engelandvaarders. Maurits wist te vertellen dat liefst twintig Engelandvaarders een binding met Noordwijk hebben, hetzij door geboorte, hetzij door er gewoond te hebben. 

Kinderen konden de hele dag de Escape Game van het museum spelen. Zo beleefden ze spelenderwijs het bijzondere verhaal van de Engelandvaarders en hielpen ze bij hun ontsnapping uit het bezette Nederland naar Engeland. 

Een van de jonge bezoekers vertelde dat ze het heel leuk had gevonden om met de game de geschiedenis van Nederland beter te leren kennen. “Veel leuker dan de geschiedenisles op school”, voegde ze eraan toe. We vertellen er maar niet bij op welke school ze zit.