ten broek pinpoint
Je bent hier:

Bezoek familie ten Broek 20-01-2024

Op 20 januari jl. bezochten Robbert Ten Broek en zijn dochter Suus het museum. Robbert is de zoon van Engelandvaarder Bobby ten Broek. Bobby was tevens bestuurslid van het Genootschap Engelandvaarders.

Robbert deed uitvoerig onderzoek naar de tocht die zijn vader over de Scandinavische route naar Engeland heeft afgelegd en schreef daar een bijzonder lezenswaardig boek over: PINPOINT, De nalatenschap van Engelandvaarder Bobby ten Broek.

De Engelandvaart van Bobby begint in maart 1943 op een kustvaarder die naar de Oostzee vaart. Het worden aan boord zes spannende maanden. Vanuit Zweden reist hij verder naar Engeland, waar hij in september 1944 aankomt. Hij wordt bij het Bureau Bijzondere Opdrachten opgeleid tot geheim agent en als marconist ingezet in bezet Nederland. Na zijn dropping in Benthuizen doet de Engelandvaarder, onder uitdagende omstandigheden vanuit de Rotterdamse wijk Kralingen, zijn werk bestaande uit contact te onderhouden met Londen. Bobby ten Broek is op 21 januari 2011 overleden.

Het boek Pinpoint is verkrijgbaar in het Museum.

ten broek pinpoint
kustvaarder bobby ten broek

De kustvaarder waarmee Bobby ten Broek de oversteek maakte

De boerderij in Benthuizen  waar de dropping plaatsvond