Je bent hier:

Het is gelukt. De game is af

De game is op 24 juni officieel en feestelijk gelanceerd in Museum Engelandvaarders in het bijzijn van de werkgroep, onze vrijwilligers, de bouwers van de Game IQ-Media en diverse genodigden.

We hebben een fantastische game die uitgeprobeerd is door diverse scholen uit het primair onderwijs: De Noordwijkse School, Klaverweide, Tweemaster, De Egelantier, De Regenboogschool, en het voortgezet onderwijs: Northgo- college, Da Vinci College en het Keizer Karel college.

Speel en beleef drie waargebeurde verhalen. Daar gaat het om. Met een tablet en de route kaart.

Leerlingen maken een eigen paspoort aan en vormen, in een specifieke rol, een verzetsgroep om de Engelandvaarder in Engeland te krijgen. Opdrachten dienen succesvol te worden afgerond om naar de volgende halte van de reis te gaan. Daarbij moeten diverse geheime knoppen in museum worden ontdekt, verraders worden ontmaskerd, morsecodes worden ontcijferd, Sicherheitspolizei worden ontlopen, etc., etc.. Dit alles om de volgende halte op de tocht te bereiken en uiteindelijk in Engeland aan te komen met de ontvangst door Wilhelmina.

Drie waargebeurde verhalen: De noordelijke route via Scandinavië (Wim Lindenburg), de kortste route over de Noordzee (Eddy Jonker) en de zuidelijke route via Frankrijk en Spanje.(Bep Turksma).

Ook is er uitgebreid voorbereidend lesmateriaal ontwikkeld middels handleidingen (PO en VO), een audio fragment : Happy Birthday” en een introductie filmpje welke vooraf in de klas te downloaden zijn.

Tevens is materiaal ontwikkeld in de vorm van 6 verschillende posters welke na afloop van het bezoek aan het museum en het spelen van de game in de klas gebruikt kunnen worden om te evalueren en om ook hedendaagse problematiek te behandelen.

De posters hebben de volgende 6 thema’s: verzet, vluchten/vertrekken, discriminatie, vrijheid, herdenken/vieren, macht en onmacht.

De game is niet alleen in het aanbod aan scholen van de Cultuureducatiegroep Leiden opgenomen (150 basisscholen) maar ook door de Brede School in Gouda (10.000 leerlingen).

De eerste school heeft zich al ingeschreven. Dat kan via deze link: 

https://www.museumengelandvaarders.nl/interactieve-reis/

De game kan overigens niet alleen door scholieren gespeeld worden maar ook door elke bezoeker.

GAME ON.