geheim van Bols
Je bent hier:

Meld je aan! Lezing Martin Hendriksma “Het geheim van Bols”

In februari 1941 komt adjunct-directeur Ernst Moltzer in opstand tegen zijn familieleden in de directie van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols. Hij wil dat het bedrijf meteen stopt met zijn vrijwillige leveranties aan de nazi’s. Het protest van Ernst brengt een keten van gebeurtenissen op gang. Die eindigt met zijn poging om samen met Dick van der Flier en Kees Kolff in een zeilboot naar Engeland over te steken.

Over dit familieconflict en deze Engelandvaart schreef Martin Hendriksma recent het boek ‘Het geheim van Bols’, waarover hij een lezing komt houden. Het aantal plaatsen is beperkt! Indien u interesse heeft om deze avond bij te wonen: wacht niet te lang met inschrijven. 

Lezing:

Inschrijven:

Aanmeldformulier lezing Hendriksma 06-06-2024

 

Over Martin Hendriksma

Martin Hendriksma is schrijver en journalist. Hij begon zijn loopbaan in 1989 bij weekblad De Groene Amsterdammer. Later schreef hij reportages voor onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en Het Parool.

In 2008 publiceerde Hendriksma zijn debuutroman Familievlees, die op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2009 kwam. Andere boeken van zijn hand zijn Hunkering (2010), Vaderkoorts (2010), Lutine (2013), De Rijn (2017) en Aan zee (2021).

Met als inspiratie het boek De Rijn zond Omroep Max begin 2020 de tv-serie Langs de Rijn uit. Twee jaar later zond dezelfde omroep de tv-serie Langs de Kust uit, geïnspireerd op het boek Aan zee. In beide series deed Hendriksma samen met acteur Huub Stapel de presentatie.

Martin Hendriksma en het geheim van Bols