Je bent hier:

Museum Engelandvaarders 7,5 jaar bestaan

Zaterdag 18 maart is Museum Engelandvaarders gratis te bezoeken vanwege het 7,5-jarig bestaan.
Kom speeddaten met onze experts en kinderen kunnen de interactieve game spelen.

 

NOORDWIJK – Museum Engelandvaarders bestaat 7,5 jaar en nodigt iedereen uit om het museum gratis te bezoeken op 18 maart. Om deze dag extra speciaal te maken zijn inhoudelijke experts, Sierk Plantinga en Victor Laurentius, aanwezig om al jouw vragen die met het museum te maken hebben te beantwoorden. Altijd al meer willen weten over het museum, de Tweede Wereldoorlog of Engelandvaarders? De experts hebben het antwoord! Museum Engelandvaarders leert ons alles over de heldhaftige mannen en vrouwen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloten bij de geallieerde strijdkrachten om te strijden tegen de vijand.

Tijdens deze dag vertellen Sierk en Victor over de verschillende objecten binnen het museum, beantwoorden zij inhoudelijke vragen en geven zij antwoord op vragen als ‘Welke rol hebben de Engelandvaarders gespeeld in de vrijheid die we vandaag de dag kennen?’ en ‘Waarom zijn er zo weinig Engelandvaarders over de Noordzee gegaan?’. Het bezoek aan het museum is deze dag gratis en kan tijdens de reguliere openingstijden tussen 10:30 uur en 16:30 uur.

 

Ook voor kinderen organiseert Museum Engelandvaarders deze dag veel leuke activiteiten om het 7,5-jarig bestaan samen te vieren. Zo kunnen zij onder andere een interactieve game spelen en een medaille winnen. Door zo slim mogelijk keuzes te maken, keuzes die de echte Engelandvaarders moesten maken, kunnen zij ontsnappen uit het bezette Nederland en aansluiten bij het verzet.