Je bent hier:

Open dag 18 Maart, een groot succes!

Op zaterdag 18 maart vierden we het 7,5 jarig jubileum en ter gelegenheid daarvan is het museum gratis opengesteld. Maar liefst 294 bezoekers mochten we verwelkomen, waaronder veel mensen uit Noordwijk en de regio. De aanwezigheid van Sierk Plantinga en Victor Laurentius als experts in het museum was een schot in de roos, zij konden de beleving van de bezoekers verrijken met hun verhalen. Een aantal families met kinderen gingen aan de slag met de game. 

Heel bijzonder was het bezoek van mevrouw Yvette Bartlema, de dochter van twee van de Engelandvaarders die met de sloep Yvette naar Engeland de oversteek hebben gemaakt. Zij wil haar archief aan het museum schenken, een verrijking voor het kenniscentrum van het museum. 

Om 4 uur hield de voorzitter Jaap Rosen Jacobson een mooie speech en hebben we met een tiental bezoekers en de aanwezige vrijwilligers het glas geheven op het museum.  Drie van die bezoekers die een toast uitbrachten waren Eugenie Van Weelden-Jonker (de dochter van Eddy Jonker), haar dochter en kleinzoon. 

Al met al een succesvolle en sfeervolle dag. Als je op de hoogte wilt blijven van onze toekomstige activiteiten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief