podcast soldaten van oranje
Je bent hier:

Podcast: Soldaten van Oranje

In deze aflevering van Militaire geschiedenis van Nederland komen de Engelandvaarders aan bod. Mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog met gevaar voor eigen leven de oversteek naar Engeland wagen, om zich daar aan te sluiten bij de geallieerde strijdkrachten. Wie zijn deze mannen en vrouwen? Waarom nemen ze dit risico? Hoe weten ze te ontkomen, uit bezet Nederland?

Via deze link kun je de podcast beluisteren. Deze podcast is gemaakt door Tessa Mulders en Riccardo Sietsma. Met dank aan Nicolette Faber-Wittenberg, Erwin van Loo en Sierk Plantinga.

In de podcast serie Militaire geschiedenis van Nederland duiken zij in het verleden. Van de Tachtigjarige oorlog tot de dag van vandaag. Het zijn verhalen over moed en wanhoop. Over politieke besluiten en strategische keuzes. Maar bovenal: het zijn verhalen van mensen. Want geschiedenis wordt gemaakt door mensen zoals jij en ik.

Militaire Geschiedenis van Nederland is een productie van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en Het Podcastkantoor.

Benieuwd naar meer informatie over het militair verleden van Nederland? Kijk ook eens opĀ nimh.nl.