Familie Peteri en Quooker
Je bent hier:

Roeiploeg Quooker en familie Peteri in museum Engelandvaarders

Eind augustus hebben vijf medewerkers van Quooker de tocht over het Kanaal van de broers Peteri uit 1941 opnieuw gevaren, maar nu in een roeiboot. Met de tocht heeft Quooker geld ingezameld voor het museum. 

Op 3 november brachten de roeiploeg en een zoon en dochter van Henri Peteri, een bezoek aan Museum Engelandvaarders om het geldbedrag ad € 4.250 symbolisch te overhandigen. Daarbovenop heeft de familie Peteri nog een donatie gedaan ter ondersteuning van de geplande uitbouw van het museum. 

Het gezelschap werd ontvangen door de bestuursleden Paul Bartelings en Maarten Timmers Verhoeven. Er is een toost uitgebracht op de succesvolle overtocht en het bestuur dankte de roeiers en de familie Peteri heel hartelijk voor de financiële ondersteuning van hun plannen. 

Het bestuur heeft aangeboden om ook andere Quooker-medewerkers kennis te laten maken met het museum en met de verhalen van de Engelandvaarders. Over de wijze waarop dat zal gebeuren, volgt nog overleg. Over het resultaat daarvan zullen we weer verslag doen in deze nieuwsbrief.