Je bent hier:

Tentoonstelling ‘Wat zou jij doen in oorlogstijd?’ 25 april tot 18 juni 2023 in Amsterdam

Samen met Soldaat van Oranje – De Musical en de Vrije Academie heeft Museum Engelandvaarders een beknopte tentoonstelling ingericht ‘Wat zou jij doen in oorlogstijd?’

In aanloop naar Bevrijdingsdag, het 7,5 jarig bestaan van het museum en het koperen jubileum van de theatervoorstelling is een bescheiden tentoonstelling ingericht. De samenwerkende organisaties willen (persoonlijke) geschiedenissen door vertelellen ende heirinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houden door het publiek te confronteren met de reiskante, levensbepalende keuzes die mensen maken onder de druk van een oorlog.

In de expositie maken de bezoekers kennis met de werkelijke Engelandvaarders waarop de karakters in de musical gebaseerd zijn. Zo komen in de expositie naast Erik Hazelhoff Roelfzema, ook verzetsstrijders Peter Tazelaar en Chris Krediet aan bod. Ook de verhalen van hun collega-Engelandvaarders, vrienden en medestrijders Bob van der Stok, Ernst de Jonge en Sabine Zuur worden verteld met foto’s, verhalen, video- en geluidsfragmenten. De tentoonstelling verduidelijkt de motivaties voor de keuzes die deze Engelandvaarders maakten.

Herdenken is doorgeven, Vrijheid is nooit vanzelfsprekend.

Huis Vasari – Vrije Academie

Herengracht 368 in Amsterdam

 

Van 26 april tot en met 18 juni 2023

GRATIS TOEGANG