Je bent hier:

Tulpdoop

Op 5 mei 2020 had het museum, in het kader van 75 jaar bevrijding, een heel heel bijzondere herdenking.  Wij hadden het initiatief genomen om die dag toch bijzonder te herdenken en te vieren door middel van een tulpdoop. De tulpdoop vond, gezien de toenmalige omstandigheden, in een klein comité plaats. Onze voorzitter (zoon van een Engelandvaarder) Jaap Rosen Jacobson en burgemeester Wendy Verkleij van Gemeente Noordwijk hadden de nieuwe tulp gedoopt, als eerbetoon aan alle Engelandvaarders.

Ook dit jaar zijn de bollen te koop in het museum. Indien u de tulpbollen via post wilt laten bezorgen stuur dan a.u.b. een email aan (info@museumengelandvaarders.nl)

Het is dan ook geen verrassing dat deze tulp de naam “De Engelandvaarder” draagt. De oranje kleur staat symbool voor Nederland en deze Triumph tulp, die 25 jaar geleden is gekruist, heeft een zeer stevig openstaand blad, is donker van kleur en de bloemvorm is rond met een geel hart die deze tulp zo uniek en bijzonder maakt. Ligthart Bloembollen uit Den Helder is de kweker van deze speciale tulp. Juist in deze mei periode is het van groot belang om onze oorlogsslachtoffers én onze vrijheid te herdenken en te vieren. Immers geeft de tulp hoop en troost en draagt deze tulpdoop bij aan de waardering van onze helden. We mogen ze nooit en te nimmer vergeten. Door middel van deze tulp blijven de herinneringen aan onze Engelandvaarders altijd levend.