Je bent hier:

Uitreiking eerste exemplaar VRIJ door Engelandvaarder Eddy Jonker aan minister van Defensie

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Uitreiking eerste exemplaar VRIJ door Engelandvaarder Eddy Jonker aan minister van Defensie”][vc_column_text]Op 3 juni 2019 heeft Engelandvaarder Eddy Jonker het eerste exemplaar VRIJ! aan de minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten overhandigd.

2019 en 2020 zijn bijzondere jubileumjaren: we vieren 75 jaar vrijheid. Op 6 juni 1944 zetten geallieerde troepen voet op Franse bodem: D-Day. Na vier zware bezettingsjaren begint de strijd voor een vrij Nederland. Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) staat uitgebreid stil bij deze zwaar bevochten vrijheid.
Het boektijdschrift VRIJ! neemt de lezer mee naar de Franse invasiestranden, de luchtlandingen van Market Garden en de Duitse capitulatie in Wageningen.
Op basis van dagboeken en archiefmateriaal schetst VRIJ! Het militaire verhaal van de bevrijding van Nederland. De VRIJ! is verkrijgbaar in de boekhandel.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”54026″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”54027″ img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]