Je bent hier:

Museumbezoek

Tickets, openingstijden & adres

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag – zondag 10:30 uur – 16:30 uur

 

Zon – en feestdagen
Op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag is het museum gesloten. Op 24 december en 31 december sluit het museum om 15.00 uur. 
Op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag is het museum geopend.

Toegangsprijzen

Volwassenen  € 9,00
Jeugd van 7 tot en met 12 jaar € 4.50
Kinderen tot en met 6 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Veteranenpashouders Gratis

Gebruik van een tablet voor de game: €2,00 (max. 6 personen per tablet)

Reserveren/Tickets

Je kunt het museum zonder reservering bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa in het museum. 
Een rondleiding door een ervaren en bevlogen gids is mogelijk vanaf 1 t/m 25 personen. Uitsluitend via een reservering vooraf. 

Groepsbezoek

Voor groepen van 10 personen of meer is een reservering noodzakelijk.

Lees hier alle informatie over hoe een aanvraag in te dienen voor een groepsbezoek of het aanvragen van een rondleiding door een gids. 

Adres

Toegankelijkheid

Het museum is gelijkvloers en volledig rolstoeltoegankelijk. Ook is een ruim invalidetoilet aanwezig. 

Honden mogen niet in het museum, we hebben buiten een haak waar je de hond aan vast kunt maken. Uiteraard mogen hulphonden wel mee naar binnen.

Engelandvaarders fietsroute

Nieuwsgierig naar meer herinneringen aan Engelandvaarders in de regio? Stap op de fiets en ontdek hoeveel er nog in het kustgebied te vinden zijn. De route start bij Leiden Centraal station of Sassenheim station en wordt steeds geactualiseerd door de ANWB. Uiteraard vindt je museum Engelandvaarders op de route. 

Soldaat van Oranje fietsroute

Het verhaal van de Soldaat van Oranje is in vele vormen verteld: boek, film en musical. Hoofdpersoon is Erik Hazelhoff Roelfzema (1917 – 2007). Ook Leiden en Scheveningen spelen een belangrijke rol in het verhaal. Tussen deze beide plaatsen ligt een verrassend gevarieerd gebied, ook bekend als Duin, Horst & Weide. Stap op de fiets en volg de sporen van de Soldaat van Oranje langs kust, duinen, weilanden, landgoederen en oude steden.