Je bent hier:

Escape Game

Speel in het museum de Escape Game. Beleef het verhaal van een Engelandvaarder en help hem of haar ontsnappen uit het bezette Nederland naar Engeland!

Met de Escape-Game ga je terug in de tijd en moet je vele obstakels overwinnen om jouw Engelandvaarder veilig in Engeland aan te laten komen. Je maakt een digitaal paspoort aan met vervalste persoonsgegevens, je kiest één van de 3 routes en je probeert zo slim mogelijk de grenzen over te steken. Je helpt hiermee één van de historische karakters naar Engeland. Durf jij het aan?

Groepsbezoek of schoolbezoek? De game kun je alleen of met meerdere personen spelen. Extra leuk om het museum samen met je klas, gezin of vrienden te bezoeken.

TIP: vier je verjaardagspartij in  Museum Engelandvaarders: leerzaam, spannend en leuk!

 

Als een echte Engelandvaarder, maak je een vals paspoort aan om de gevaarlijke grenzen van Europa over te steken.

Je kunt verschillende rollen kiezen in het spel: verzetsstrijder, zwarthandelaar, smokkelaar, spion, koopman of koerier.

Je kunt ook je eigen foto toevoegen. 

Welk historisch karakter help jij naar Engeland?

Noordzeeroute ‘In volle duisternis de zee over’

Help Engelandvaarder Eddy met zijn reis over de Noordzee. Slechts 10% van de Engelandvaarders heeft Engeland per boot via de Noordzee weten te bereiken. Doorkruis het zwaar bewaakte strand van Nederland, blijf uit het zicht van de overvliegende patrouillevliegtuigen en vaar voorzichtig tussen de mijnenvelden door en bereik veilig de Engelse kust.

Neem de juiste beslissingen tijdens jouw Noordzeeroute en zorg ervoor dat Eddy veilig aankomt in Engeland.

Zuidelijke routeDe hele tocht zonder schoenen’

Help Engelandvaarder Bep met haar lange reis naar Zuid Europa. Ongeveer 58% van de Engelandvaarders die de Zuidelijke route kozen, waren gemiddeld 1 jaar en 3 maanden onderweg, voordat ze in Engeland aankwamen. Steek de grenzen over met een vervalst paspoort, overbrug een groot aantal kilometers en zorg voor een veilige oversteek van de Spaanse Pyreneeën zonder kaart. 

Neem de juiste beslissingen tijdens de Zuidelijke land route en zorg ervoor dat Bep veilig aankomt in Engeland. 

Scandinavische routeLever je paspoort in bij de Gestapo’

Help Wim met zijn zeer spannende reis richting het Noorden. Zo’n 31% van de Engelandvaarders ontsnapte via de haven van Delfzijl richting Zweden. Sluit je aan en vaar mee met een kustvaarder, ga aan wal in Zweden en bezorg jezelf een plek aan boord van een klein (post)vliegtuig naar Engeland.

Neem de juiste beslissingen tijdens de Scandinavische route en zorg ervoor dat Wim veilig aankomt in Engeland.

Kraak de morsecodes, ontdek verstopte elementen in het museum, zorg ervoor dat je tijdens een verhoor de juiste antwoorden geeft, vind historische afbeeldingen, kortom: overwin alle obstakels! Het spel spelen is dé manier om de geschiedenis van Eddy, Bep of Wim te beleven.