Rondleider Museum Engelandvaarders

Taakomschrijving.

Je verzorgt groepsrondleidingen. In eerste instantie voor volwassenen en bij gebleken geschiktheid en interesse ook voor schoolklassen uit met name de bovenbouw van de basisscholen en de onderbouw bij het voortgezet onderwijs. 

Zie ook onze vernieuwde website: www.museumengelandvaarders.nl voor een volledige indruk van het museum.

Meerwaarde vrijwillige inzet

Je vrijwillige inzet geeft de bezoekers een fijn gevoel zodat ze met veel voldoening terugkijken op het bezoek en het ook van harte willen aanbevelen bij familie, vrienden en bekenden.

Benodigde kennis en vaardigheden

Beheersing van de Nederlandse taal; bij voorkeur aangevuld met Engels gezien het internationale karakter van onze groepen. Flair en met gemak kunnen omgaan met grotere groepen (10-30 personen) is noodzakelijk.

Kennis en affiniteit van de tweede wereldoorlog en de Engelandvaarders, dan wel de bereidheid om kennis daarover te willen op doen is noodzakelijk. Een aantal keren “meelopen” met de huidige mensen die een rondleiding verzorgen is onderdeel van de introductie.

Voorwaarden

Je bent enthousiast en een echte verhalen verteller als de mensen daar behoefte aan hebben. Het aanvoelen van de wensen van bezoekers is hier cruciaal. Het gaat om de bezoeker. Affiniteit met het schoolonderwijs en de behoefte van leerlingen is een pre.

Tijdsinvestering

Dag en tijd in overleg afhankelijk van verzoeken tot rondleiding. Dit betekent dat de vrijwilliger op oproepbasis beschikbaar is. (Naar verwachting zullen het gemiddeld 2 rondleidingen van één uur per maand zijn)

Reageren op deze advertentie

Museum Engelandvaarders

Tav Ada Bulk

Bosweg 15

2202 NX Noordwijk

Info@museumengelandvaarders.nl

071-3619773