Bij deze laatste opdracht schrijf je een eigen verhaal over een Engelandvaarder die jou heeft geïnspireerd of wordt uitgegaan van een fictieve Engelandvaarder. Deze maak je na het museumbezoek en lever je in op school. Daar kan de leerkracht, klas of jury kinderen met elkaar kiezen welke verhalen het meest indrukwekkend zijn.
De klas zal gevraagd worden de drie beste toneelscenes naar het museum te sturen. Aan het eind van het jaar zal, een door het museum geselecteerde jury onder leiding van Martine Zeeman uit alle inzendingen van de scholen 3 verhalen kiezen en deze in een voorstelling samenbrengen en laten spelen door een acteur(s) in het bijzijn van de klas (en ouders) op een nader te bepalen locatie.
Opgemerkt dient te worden dat het programma aansluit met de geformuleerde kerndoelen (51-56) voor het basisonderwijs en de kerndoelen (37-51) voor het voortgezet onderwijs onderbouw.
Wij kunnen voor maximaal 50 groepen een, door Stichting Engelandvaarders Gala gesponsorde donatie, een compleet gratis programma aanbieden, gratis* bus naar Noordwijk (vv), gratis entree en gratis interessante rondleiding, eventueel in combinatie met de museumles “Vechten voor Vrijheid!”
*het gratis busvervoer is in principe niet van toepassing voor scholen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en Katwijk. Mocht vervoer naar het museum een probleem zijn dan in overleg.
– Het museum helpt scholieren met het maken van (profiel)werkstukken en biedt het stageplekken aan voor geïnteresseerde studenten die nader onderzoek willen verrichten. In het voorjaar van 2019 zal een stagiaire werkzaam zijn.