Je bent hier:

Vertel jij het verhaal door?

We nodigen jongeren, ouderen en gezinnen met de campagne “Vertel jij het verhaal door?” graag uit een bezoek te brengen aan het museum en de geschiedenis vanuit het perspectief van de Engelandvaarders te zien en beleven. Om het bezoek aan het museum, gevestigd in een munitiebunker nóg leuker te maken, bieden we de interactieve Escape Game aan. Met het spelen van de Game kruip je in de huid van een Engelandvaarder en leer je onder andere hoe een verzetsgroep opereert.

Wie zijn Engelandvaarders?

Engelandvaarders zijn mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten om zich in Engeland aan te sluiten bij de geallieerde strijdkrachten. Deze helden wisten door vluchtroutes via België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Zweden en Rusland uit handen te blijven van de bezetters om vervolgens terug te vechten. Ruim 2.000 Nederlanders slaagden erin om de geallieerden te bereiken. 

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek?

Het museum bevat uitgebreide collecties, audiovisuele presentaties en persoonlijke verhalen van Engelandvaarders. Ook is er een kenniscentrum in de vorm van een databank, met de persoonlijke informatie over Engelandvaarders en hun helpers. Dit kenniscentrum wordt, mede door contacten met de families van Engelandvaarders en onderzoek in (inter)nationale archieven, voortdurend onderhouden en uitgebreid. 

Praktische informatie

Een toegangsbewijs voor volwassenen kost €8,- en voor jeugd van 7 t/m 12 jaar €4,50. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis naar binnen. Museumkaart- en Veteranenpas geeft vrij toegang. 

De munitiebunker waarin het museum is gevestigd is gelijkvloers en geheel rolstoel toegankelijk. Uitsluitend hulphonden hebben toegang tot het museum. 

Voor groepen van 10 personen of meer is een reservering noodzakelijk. 

Parkeren in de buurt

Parkeren kan voor de deur aan de Bosweg, tegen uurtarief.

Ben je van plan om een dagje Noordwijk te doen? Dan is de voordeligste optie een dagkaart op de parkeerplaats Wantveld.