Wie maken het mogelijk

Wij willen samen met u de verhalen van onze Engelandvaarders delen. Alleen met steun van particulieren, bedrijven en fondsen kan ons museum, naast de dagelijkse kosten, onze collecties behouden en uitbreiden, tentoonstellingen organiseren en ons educatieve programma uitvoeren.

Museum Engelandvaarders is een actieve culturele onderneming (ANBI) en gaat graag bijzondere en langdurige relaties aan. Zo zorgen wij er gezamenlijk voor dat het museum kan blijven ondernemen. 

Steun van vrienden, sponsoren en begunstigers is hiervoor van groot belang.

anbi_logo_

U kunt ons werk steunen door een gift te storten op IBAN-nummer:
NL82 RABO 0139 2171 50 (BIC RABONL2U) t.n.v. Stichting Museum Engelandvaarders 

Hieronder vindt u ons sponsor en donatiebeleidsplan. Als u een meerjarige verbintenis aangaat, bijv. 5 jaar, verwijzen wij u naar de belastingaftrek welke mogelijk is: 

Bekijk

Sponsoring en donaties Museum Engelandvaarders

Ondersteuning van ‘Museum Engelandvaarders” geeft persoon en/of bedrijf/instelling een bijzondere band met gelijkgestemde medehelpers die dezelfde doelstelling voorstaan: zorgdragen voor het behoud van de culturele en historische waarden van Museum Engelandvaarders.

Preses - sponsoren of donateurs éénmalig of meerjarig vanaf EUR 10.000.00

 • 1 keer/jaar organiseert het museum een bijzondere bijeenkomst.
 • Uitnodiging specifieke gebeurtenissen
 • Desgewenst een vermelding met naam op de wand in het museum en/of op de website.
 • Gratis toegang tot museum met een vriendenpas en introducees.
 • In overleg gebruik maken van het museum (ook na sluitingstijd) een nader in te vullen programma waarbij je kan denken aan: een vip-ontvangst en rondleiding met gasten.

Patron - personen/bedrijven: vanaf EUR 2,500.00 (ex BTW)

 • Uitnodiging specifieke gebeurtenissen
 • Desgewenst een vermelding met naam op de wand in het museum en/of op de website.
 • Gratis toegang tot museum met een vriendenpas en introducees.

Kompaan – personen/bedrijven vanaf EUR 500.00 (ex BTW)

 • De kompaan krijgt gratis toegang tot museum met een vriendenpas (2 personen) 
 • Uitnodiging specifieke gebeurtenissen
 • Vermelding op de website wanneer gewenst

Contact via de website – email of telefoonnummer voor Sponsoring.

Mocht u interesse hebben in speciale fondsen (op naam of anoniem) voor ons museum of ons museum opnemen in uw testament dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek zodat uw wensen op maat kunnen bespreken. Voor eventuele vragen kunt u ons bellen 071-3619773 of mailen via info@museumengelandvaarders.nl

Vriend worden van Museum Engelandvaarders?

Als Vriend van het Museum Engelandvaarders heeft u onbeperkt toegang tot het museum en wordt u op de hoogte gehouden van wat er in en rondom het museum gebeurt. Voor een jaarlijkse bijdrage stelt u het museum in staat de herinnering aan de Engelandvaarders levend te houden. Door onderstaand formulier in te vullen, wordt u Vriend van het museum, samen met een introducé. 

Mocht u d.m.v. een creditcard willen betalen neem dan s.v.p. contact met ons op via info@museumengelandvaarders.nl.

Bekijk

(anoniem) Donateur worden

Elke gift, groot of klein, draagt bij aan het levend houden van de herinnering aan de Engelandvaarders. Door uw donatie helpt u het Museum Engelandvaarders dit te bewerkstelligen.

Donaties zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belasting. Klik hier voor meer informatie over giften aan goede doelen. De Stichting Museum Engelandvaarders is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met RSIN 852991174.

U kunt uw donatie overmaken naar rekening NL82RABO0139217150 t.a.v. Stichting Museum Engelandvaarders o.v.v. Donatie. U kunt ook doneren door onderstaand incassoformulier in te vullen. (klik hier)

Mocht u d.m.v. een creditcard willen doneren neem dan s.v.p. contact met ons op via info@museumengelandvaarders.nl.

Nalatenschap

Als u een nalatenschap overweegt en behoefte hebt aan persoonlijk advies zijn wij graag bereid tot overleg. U kunt ons (Jaap Rosen Jacobson en/of Andre Walker) bereiken via e-mailadres info@museumengelandvaarders.nl

In uw testament kunt u één of meerdere personen of organisaties tot erfgenaam benoemen.

U kunt een bedrag, een percentage van uw nalatenschap of zelfs uw huis nalaten aan het Museum Engelandvaarders. Omdat het museum een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) is, kan dit vrij van erfbelasting. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan het werk van ons Museum Engelandvaarders te Noordwijk.

Zie ook website belastingdienst:

Bekijk